onsdag 28 augusti 2013

Om inspiration och konsten att planera en konferens

Vad viktigt det är med inspiration! Denna veckan - som knappt ens har börjat - har redan hunnit erbjuda massor :)

Veckan började med att Cecilia Enbäck och jag träffades i Växjö för ett heldagsmöte för att komma igång med förberedelserna inför nästa Nordic Translation Industry Forum. Vår konferens arrangerar vi nu för tredje året i rad och vi har valt att i år lägga den i Nordens huvudstad - Stockholm. Pressen att leverera ett bra konferensprogram är enormt stor med tanke på förra årets positiva reaktioner från de drygt 160 deltagarna. Stort behov av inspiration med andra ord!

Draft conference program #NTIF13
Och vad inspirera mer än god mat och lite cava i trevligt sällskap? Cecilia kom redan på söndagskvällen och jag lagade en av mina favoriträtter till oss - champagnerisotto med basilikabuljong och rödvinssås.  Normalt serverar jag torskrygg till risotton, men på en söndag (utan tillgång till färsk fisk) får oxfilé duga.
Och vips, så kom dem bra tankarna och idéerna på löpande band. Dessa ritade vi ner på papper och sen var det bara att börja nysta, sortera och strukturera. När vi vaknade tidigt på måndagsmorgonen, fyllda av energi och inspiration, fortsatte arbetet med att ta kontakt med möjliga talare, panelister, ciceroner och sponsorer. Vi räknar med att presentera resultatet om ett par veckor!

Idag fick jag mer påfyllning av inspiration då jag åt lunch med min före detta kollega och goda vän Åza Brennander (känd i Sverige för diverse TV-framträdanden och som bloggare). Vad härligt det är med människor som ger mer energi än vad de tar! Vi hade inte träffats på flera år, trots att vi bor i samma lilla stad, men det var som om det vore igår - samtalet fortsatte bara där vi slutade senast.

Nu hoppas jag att resten av veckan (och hösten) fortsätter på samma sätt, med massor av nya inspirationskällor. Förutsättningarna är goda eftersom jag har en ny lunchträff på fredag, denna gång med Anne från AKW Consulting 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar